Електронен дневник

Електронен дневник

Юбилеен вестник

„Нека се опознаем чрез книгите“ Е-мейл

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

към сайта >> Нека се опознаем чрез книгите

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Онлайн среща по eTwinning проект „Нека се опознаем чрез книгите“ – 23 май 2016 година

Като планирана дейност на eTwinning проектаНека се опознаем чрез книгите учениците от 10а клас и класният им ръководител Албена Узунова участваха във видеоконференция заедно с партньорите от Молдова и Асеновград.

Чрез онлайн връзка те проведоха живо четене.

Учениците бяха избрали любими цитати от книгите, които обичат, както и прочетоха едни от най-силните моменти от книгата „Крадецът на книги“ ("The Book Thief"). Това беше едно от последните събития от богатата програма от дейности на нашите клубове за любители на книгите в eTwinning.

Както учениците, така и учителите с вълнение и голям интерес участваха в събитието на живо. Всички изразиха желанието си проектът да продължи и другата учебна година.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

От далечна Япония в Благоевград пристигна авторът на една от най- търсените книги през последните месеци „Моши моши, Япония“- Юлияна Антонова – Мурата. На 20 май от 17.30 часа учениците от eTwinning book lovers’ club от 10а клас имаха възможността да се срещнат с писателят Юлияна Антонова в зала „22 септември“ в Благоевград. Тя разказа за своето вдъхновение, довело до разказите и книгата „Моши, моши, Япония“.

В нея авторката разказва малки истории от ежедневието на японците, тяхното общуване помежду си и как правят живота си по-красив и по-лесен. Историите в книгата са пример, а магичното „моши моши“ като че ли ни се иска да използваме и в нашето ежедневие. „Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, са всъщност онова моши моши, което отваря врати, сърца и пълни душите ни с благородство и светлина.

Учениците бяха вдъхновени от увлекателния разказ на авторката.

А ето как е преминала срещата през погледа на ученичката Екатерина Япарова – „Още с влизането ни към нас беше проявено добро отношение. Казаха ни да седнем по-напред, за слушаме по-добре. Получихме много интересна информация за японците, за тяхната култура, за образованието им, за това, че от малки възпитават децата си да бъдат честни и отговорни граждани. Японците казват ,,не'' много рядко и винаги се стараят да помогнат на нуждаещите се. За тях не е достатъчно просто да подпомогнат някого с парични средства, а предпочитат да се включат и физически. Те уважават изключително много възрастните хора. Грижат се за тях и за това да имат хубав живот. ,,Моши моши'' означава "Извинете, мога ли да Ви бъда полезен“ и „Мога ли да Ви помогна“, но се използва и за започване на телефонен разговор. Благодарение на тази книга се докоснахме до един толкова далечен народ и за момент се почувствахме сякаш сме там, в Япония, сред красивите вишни, в този магически свят на доброта, честност и уважение.“

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 

 

Последна промяна ( 19 November 2019 )