Начало Проекти eTwinning Projects

Галерия

Дейности по eTwinning Projects Е-мейл

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

   

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

eTwinning-проект „Така живеем ние в Европа“

На 26.04.2018 г., учители-ентусиазирани да защитят получения знак еTwinning-училище- се събраха в компютърния кабинет на НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Благоевград, за да усъвършенстват своите умения за работа в портала.

Румяна Войнова, гл. учител по немски език, разказа за eTwinning-проекта с Естония – „Така живеем ние в Европа“ и показа съвместния електронен вестник, в който са публикациите по темите на проекта.

Електронен вестник: тук

Ани Рупова, Албена Узунова, Катина Димитрова, Людмила Влахова, Меглена Велячка, Илонка Белева, Теодора Ацева, Калинка Йорданова, Румяна Войнова

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Младежкото радиопредаване „Teen Zona” отразиха големия успех на гимназията – званието eTwinning училище

На 13.04.2018 гост на НХГ бе младежкото предаване "Teen Zona" към радио Благоевград. Г-жа Елеонора и Цвети интервюираха учениците от 10б клас - Ерика Димитрова и Виктория Хаджийска, както и г-жа Узунова и г-жа Войнова. Те разказаха за европейската мрежа на учители и ученици - eTwinning.

Г-жа Узунова обясни критериите за избор на eTwinning училище, както и за успешния реализиран проект „Нека се опознаем чрез книгите“, който получи европейски знак за качество.

Учениците Ерика и Вики разказаха за проекта "Така живеем ние в Европа", по който работят в момента с ученици от Естония с ръководител: главен учител по немски Румяна Войнова. Всички активни итуинъри си направиха обща снимка пред НХГ.

 

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ плучи званието eTwinning училище за 2018-2019 година.

24 училища и детски градини в цялата страна получиха този знак. Тези училища са пионери и са признати за лидери в области като:

Дигитална практика
Практика за електронна безопасност
Иновативни и креативни подходи към педагoгиката
Насърчаване на непрекъснатото професионално развитие на персонала
Насърчаване на практики за съвместно обучение сред персонала и учениците

За всички нас това е огромно признание, но и голяма отговорност. Мотивирани сме и вдъхновени да продължим да творим и да се развиваме, да създаваме прекрасни еТвуннинг проекти. Благодарим на всички ученици, колеги и ръководството за всеотдайната работа!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

"eTwinning най-вълнуващата учебна общност в Европа" - обучителен семинар

На 22.02.2018 година в НХГ "Св.св. Кирил и Методий" се проведе обучение по дейност eTwinning. На събитието присъстваха г-жа Ацева, г-жа Солачка, учителите по чужди езици, изобразително изкуство, физика, информационни технологии.

Г-жа Узунова показа възможностите, които дава eTwinning за обмен на информация с учители от цяла Европа. Бяха разгледани примери за успешни проекти, довели до създаването на трайни връзки между учители и ученици от различни страни. Учителите научиха за възможностите, които eTwinning дава за квалификация и професионално развитие.

Обучението включваше и широкото приложение на ИКТ като средство за повишаване на интереса на учениците към изучавани учебен материал. Г-жа Узунова показа интересни онлайн инструменти, които могат да се използват както в часовете по различни предмети, така и в работата по проекти. Обучението се проведе при голям интерес.

≈≈≈≈

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Прекрасна лавичка с книги, изработена от нашите съученици, вече в класната ни стая

С голямо удоволствие и удовлетворение искаме да ви покажем лавичката с книги, която поставихме в нашата класна стая.


Интересна е историята на създаването на лавичката с книги. Решихме да говорим с нашите съученици, които изучават дърворезба и техния учител. Начертахме им скица за лавичката и те, заедно с г-н Иванов направиха красивата ни лавичка. Донесохме любими книги от вкъщи.

Щастливи сме да я имаме в нашата класна стая. Могат да я ползват всички ученици. Поставихме и два плаката, с които разясняваме за нашия проект и дейности.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

eTwinning проектът "Нека се опознаем чрез книгите" е награден със знак за качество от Център за развитие на човешките ресурси

На 16.10.2017г. в 304 кабинет на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ се състоя инициатива, подготвена от госпожа Албена Узунова и учениците от 11 а клас, с които тя е участвала в eTwinning проекта „Нека се опознаем чрез книгите“. Ръководителката на проекта г-жа Узунова и учениците ѝ изразиха личното си удовлетворение и радост от участието си в проекта и представиха отделни стъпки и значими инициативи организирани с партньорите от Молдова, Чехия и България. На събитието присъстваха директора на гимназията - г-н Митов, учители от природо-математическото обединение, Г-жа Войнова и г-жа Йорданова, както и ученици от 8 б клас с изучаване на немски език.

Марин Митов, директор на гимназията, връчи на учениците сертификатите за качество от работата им по проекта и подчерта важността на проекта за провокиране интерес към книгите, както и други придобити умения, важни за бъдещото развитие на учениците по пътя им към университета.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

26.06.2017 г. - участие в квалификационен курс "eTwinning и Еразъм+. Принципи на проектната дейност. Какво е eTwinning?".
Квалификация за европейски образователни проекти и професионално развитие на учителите се проведе в Благоевград
Община Благоевград бе домакин на среща, обхващаща европейски образователни проекти и професионално развитие на учителите.
Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно с отдел „Образование“ към община Благоевград проведоха обучение, на което се разгледаха принципите на проектната дейност и какво точно представлява eTwinning. На срещата бе обърнато внимание на eTwinning като предпоставка за подготовка на качествен проект по Еразъм+ и eTwinning инструменти, както и възможностите за професионално развитие на учителите. Във форума бяха представени практически задачи с работни листове и планиране на проекти. Преди закриването на беседата бяха представени резултатите от практическите задачи.
Специални гости - обучители бяха Елена Лазарова - eTwinning посланик и Албена Узунова – преподавател в НХГ “Св. св. Кирил и Методий“ гр. Благоевград. Целта на обучението е да представи възможности за проектна работа и практически стъпки за регистрация и работа по програма eTwinning, която е част от Еразъм+ - настоящата програма на Европейския съюз в сферата на образованието.

https://www.facebook.com/ObshtinaBlagoevgrad/photos/pcb.1423500061049905/1423499074383337/?type=3&theater

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Последна промяна ( 27 April 2018 )