Начало Актуални новини

Електронен дневник

Електронен дневник

Юбилеен вестник

Актуални новини Е-мейл

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈ДОБРЕ ДШЛИ В НХГ "Св. св. Кирил и Методий"

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Библиотека "Константин Величков" при НХГ "Св. св. Кирил и Методий" посрещна началото на учебната година с шест компютърни конфигурации и над 100 нови книги.
Книгите са от областите предприемачество, чуждоезикови книги на английски и немски езици, художествена литература и психология. Те са вписани във фонда и очакват своите читатели.
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Откриване на учебната 2023/2024 година

Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ посрещна 144-та учебна година в историята си. Дворът на Гимназията се изпълни с учители, ученици, родители и гости.

На тържествената церемония директорът - г-жа Светлана Солачка, отправи приветствие към всички, като пожела успех и вдъхновение „под покрива на нашето училище“.

Вълнуващо беше обръщението от името на осмокласниците, които обещаха да продължат традициите и да умножават успехите на Гимназията.

С пожелание за успешно началото в новото училище директорът, г-жа Солачка, връчи ученическите книжки на постъпилите с най-висок успех осмокласници. Тържественият звън на звънеца възвести официално началото на новата учебна година, като честта първи да прекрачат прага на Гимназията имаха учениците от 8 А клас - профил „Хуманитарни науки“, с класен ръководител г-жа Диана Петрова.

След тях за пръв път влязоха в класните си стаи учениците от 8Б клас – профил „Предприемачески“, с класен ръководител г-жа Марияна Динева;

8В клас – профил „Обществени науки“, с класен ръководител г-жа Хенриета Митева;

8Г клас – профил „Музика“, с класен ръководител г-жа Магдалена Николова;

8Д клас – профил „Изобразително изкуство“, с класен ръководител г-жа Невена Антипешева.

 

Галерия >>

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Традициите продължават…

На 08 - 09.09.2023 г. в гр. Банско се проведе обучение за работа в платформата Mozaik Education, проведено от ОРАГ с лектор Елица Бакалова. В него взеха участие 35 учители от Национална хуманитарна гимназия “Св. св. Кирил и Методий”, гр. Благоевград.

Mozabook представлява ефикасен образователен презентационен софтуер с електронни книги, анимирани презентации и онлайн домашни задачи, както и с многобройно и зрелищно интерактивно съдържание (3D сцени, инструменти, видеа, задачи), които могат да се използват и от учениците при учене вкъщи. Той осигурява достъп до Медийната библиотека, която съдържа повече от 1200 интерактивни 3D сцени, стотици образователни видеоклипове и множество аудио файлове и работни листове, които помагат за повишаване интереса на учениците.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 
 

 

Последна промяна ( 21 September 2023 )