Начало Актуални новини

Галерия

Актуални новини Е-мейл

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

eTwinning проектът "Нека се опознаем чрез книгите" е награден със знак за качество от Център за развитие на човешките ресурси

На 16.10.2017г. в 304 кабинет на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ се състоя инициатива, подготвена от госпожа Албена Узунова и учениците от 11 а клас, с които тя е участвала в eTwinning проекта „Нека се опознаем чрез книгите“. Ръководителката на проекта г-жа Узунова и учениците ѝ изразиха личното си удовлетворение и радост от участието си в проекта и представиха отделни стъпки и значими инициативи организирани с партньорите от Молдова, Чехия и България.

На събитието присъстваха директора на гимназията - г-н Митов, учители от природо-математическото обединение, Г-жа Войнова и г-жа Йорданова, както и ученици от 8 б клас с изучаване на немски език.

Марин Митов, директор на гимназията, връчи на учениците сертификатите за качество от работата им по проекта и подчерта важността на проекта за провокиране интерес към книгите, както и други придобити умения, важни за бъдещото развитие на учениците по пътя им към университета.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Представяне на дебютната стихосбирка Черна котка на Кристиан Христов от 12 а клас

Дни след отбелязване на световния ден на музиката и поезията (10.10.2017 г.), Кристиан Христов от 12 а клас представи своята дебютна стихосбирка Черна котка. На срещата с младия писател присъстваха много гости, учители и ученици. Много емоции съпътстваха този така очакван ден. По стара българска традиция всички присъстващи отчупиха от погачата с мед на входа на залата. Директорът г-н Митов награди Кристиан Христов с грамота за постигнати успехи в областта на литературата. Музикални изпълнения и много изненади бяха подготвили учениците от СИП Журналистика. Младият талант обеща, че това е само началото на срещата ни с него, а всеки негов нов успех ще бъде представен отново тук, в любимото му училище НХГ Св.св Кирил и Методий. Защото това е ГИМНАЗИЯТА, КОЯТО СБЪДВА МЕЧТИ!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

За трета поредна година заслужили граждани на Благоевград бяха удостоени със званието „Личност на годината“. Отличените с престижната награда получиха плакети със знак „Пегас“. Кметът на община Благоевград , който е и председател на инициативния комитет “100 години свобода” - д-р Атанас Камбитов, председателят на ОбС Благоевград Радослав Тасков и заместник- кметовете Зорница Кралева и Христина Шопова връчиха тазгодишните награди за изключителен принос в различните категории. В категория „Образование“ бе отличена г-жа Албена Узунова – учител по информатика и информационни технологии. Със заслужената награда тя не само получи лично признание за високопрофесионалния си и всеотдаен учителски труд , но и за пореден път издигна и утвърди авторитета на НХГ "Св. Св. Кирил и Методий“.

≈≈≈≈≈≈

На 5 октомври 2017 г. обществеността на Благоевград отбеляза 115 години от освобождението на Горна Джумая от турско робство и присъединяването на града към Майка България. Сред многобройните участници в празничните инициативи бяха и учителите и учениците на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“. Те присъстваха както на поднасянето на венци на паметника на Георги Измирлиев – Македончето пред сградата на общината, така и на тържеството и на възстановката на превземането на конака в кв. „Вароша“. Представителите на бивша Солунска гимназия споделиха и съпреживяха празничните чувства на благоевградчани по повод на годишнината от едно от най- значимите събития в историята на града.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

С букет цветя при госпожа Вера Германова – Попова, която стана на 100 години

Снимки от учебната 1943-44 г.: Госпожа Вера Германова Попова и директор Георги Аракчиев посрещат в Земеделското училище в Кюстендил министри от кабинета на министър-председателя Добри Божилов (Госпожа Германова е в центъра на първата снимка и на първи ред, първата в ляво, пред министър-председателя Добри Божилов на втората снимка):

Госпожа Вера Германова – Попова е бивша ученичка на нашата славна гимназия НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Благоевград.

Педагогическата й кариера преминава като възпитател в Девическа земеделска домакинска гимназия „Климент Охридски“ – Кюстендил, Девическо-земеделско-домакинско училище Кочериново – като и в двете училища тя е работила с една светла историческа личност – директор Георги Аракчиев.

Последните 11 години от педагогическата си кариера госпожа Германова – Попова посвещава на учениците в Дом за деца и юноши – Благоевград.

Госпожа Германова стана /26.09.2017 Г./ на 100 години. Това бе повод главен учител Румяна Войнова и ученици от 12 б и 10 б клас да посетят бившата ученичка на гимназията и да й пожелаят светъл юбилей в присъствието на двете й дъщери лекарки и семействата им.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 

Включване на живо в ефира на Радио Благоевград

На 25 септември Росица Забунова, ученичка от 11а клас и г-жа Узунова участваха в предаването „Днес“ на радио Благоевград . Интервюто се проведе в сградата на гимназията.

Поводът за срещата бе, че училището ни е сред одобрените институции за участие в Шестата национална конференция „Насърчаване на четенето“. През миналата учебна година г-жа Узунова, заедно с ученици от 10а клас (сега 11а клас) създадоха и реализираха eTwinning проекта „Нека се опознаем чрез книгите“. В предаването, те разказаха за интересните дейности, в които са участвали и които са провокирали техния интерес към книгите и четенето. Прекрасно е, че въпреки, че проектът е приключил, те обмислят различни бъдещи дейности, които да осъществят заедно с ученици от други класове.

Благодарим на радио Благоевград и журналистката Райна Ванчева, че отразиха по прекрасен начин нашата работа.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

На тържествена церемония директорът на НХГ "Св. св. Кирил и Методий" - Благоевград откри 138 - та учебна година за най-старата гимназия в областния център. Родители, гости и ученици посрещнаха ръководството на гимназията - г-н М. Митов, г-жа Св. Солачка, г-жа Т. Ацева и главния учител Р. Войнова.

В своето слово директорът увери родителите, че поверяват децата си на отлични педагози и преподаватели, които ще положат усилия, за да развиват знанията, уменията и талантите на техните деца. Учениците бяха приветствани от свои съученици и преподаватели с "Добре дошли у дома и на добър път!", а постъпилите с най-висок успех осмокласници получиха ученическите си книжки от директора.

С цветя, музика и радост започна учебната 2017/2018 година в Националната хуманитарна гимназия.

Към галерия ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Днес, 14.09.2017 г., учители от профил „Хуманитарен“ и профил „Изкуства“ в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ откриха новата квалификационна учебна година чрез вътрешноучилищна квалификация на тема „Създаване на google- документи (анкети, тестове за ученици и др.)“.

Обучители в този първи час в сферата на облачните технологии бяха Албена Узунава и Миглена Велячка – преподаватели по информатика и информационни технологии. Обучението ще продължи в нови присъствени часове след самостоятелно изпълнение на практически задачи онлайн.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Добре дошли в Национална хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий"!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Започва новата учебна 2017/2018 година!

Последна промяна ( 17 October 2017 )