Начало Награди Награди 2012/2013

Електронен дневник

Електронен дневник

Юбилеен вестник

Награди през учебната 2012/2013г. Е-мейл
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Ученик от НХГ с награда от XIII международен пленер "Традиция, екология, творчество"

На 17, 18 и 19 април в Пловдив се проведе XIII международен пленер "Традиция, екология, творчество", организиран от СОУ "Св. св. Кирил и Методий" съвместно с Министерство на образованието, младежта и науката, Регионален инспекторат по образование и Община Пловдив. В пленера взеха участие 112 ученици от различни градове на България както и деца от гр. Серес (Република Гърция). В продължение на няколко дни те рисуваха картини с различни обекти от Стария град, които са им направили най-силно впечатление. Децата бяха разделени в 3 възрастови групи, като най-добрите получиха награди и грамоти.

Ученикът от 9 в клас Владислав Янев спечели специалната награда на РИО на МОМН във възрастовата си група.

Пленера беше закрит с изложба от творбите на участниците.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ "ОРФЕЕВА ДАРБА"

На 16.03.2013год. в град София се проведе Национален детско-юношески конкурс с международно участие за музикално и танцово изкуство "Орфеева дарба".
Ученици от осми, девети и десети клас на музикалните паралелки към НХГ "Св.св. Кирил и Методий" се представиха отлично и взеха призови места. Осмокласничката Соня Ковачка плени журито с изпълнението на песните "Жална горо" и "Яно мори, ягне" и спечели І място и златен медал в ІІІ възрастова група. В същата група Катя Новакова от девети клас направи прекрасно впечатление с изпълнението на шопски песни и спечели ІІІ място и бронзов медал. В груповите изпълнения дуетът на Елена Толева от девети клас и Соня Ковачка от осми клас беше награден със сребърен медал и ІІ място.
Награждаването в ІV възрастова група започна с поздравително слово на фолклориста проф. Елена Огнянова към учениците от НХГ "Св.св. Кирил и Методий" и техните учители за високите творчески постижения и представянето им на конкурса. Тя сравни момичетата от вокалната група - Ивана Спасова, Соня Ковачка, Ивана Дякова, Анджела Митева, Павлета Димитрова, Елизабет Йовева, Гергана Калайджиева и Елена Толева, като достойни заместници и бъдещи хористи на ДАНПТ "Пирин". Техните красиви гласове и прекрасните носии, в които бяха облечени, завладяха публиката и журито и заслужено получиха златния медал и І място в груповите изпълнения в ІV възрастова група. Дуетът на Елизабет Йовева и Марио Тодорски се представи блестящо и спечели специалната парична награда на конкурса "Орфеева дарба". Журито оцени достойно техните автентични носии и ги поздрави за прекрасното им изпълнение. Поощрителни награди и поздравления получиха Павлета Димитрова и Гергана Калайджиева от десети клас, Ивана Дякова от девети клас за индивидуалните им изпълнения в ІV възрастова група.
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

На 20.10.2012 г. учениците Анелия Трендафилова, Владимир Кирилов, Катя Новакова, Станислав Илчев, Моника Кръстева, Мария Димитрова и Борислава Николова от 9 и 10 кл. на музикалните паралелки към НХГ ,,Св. св. Кирил и Методий''- Благоевград с преподавател Милана Влахова, се представиха чудесно на Международния фолклорен фестивал ,,Малешево пее и танцува'' - с Микрево.

Всички заедно успяха да грабнат специалната награда на община Струмяни (диплом и плакет), за цялостно представяне на гимназията ни. С прекрасното си изпълнение на пиринската песен ,,Пусти били Яно'', Анелия грабна сърцата на журито и публиката, за което беше удостоена с две награди: Първа за индивидуално изпълнение на обработен фолклор и специална награда - студиен запис в радио Благоевград. Владимир грабна трета награда за индивидуално изпълнение на обработен фолклор, със странджанската песен ,,Станкиното лице'', а също така се изяви като перфектен инструменталист и артист.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Последна промяна ( 15 February 2014 )