Начало Обучение За ученици

Галерия

Обучение за ученици Е-мейл
Съдържание на статията
Обучение за ученици
Страница 2

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Кандидатствай за стипендия за едногодишно обучение в Съединените щати

От 1 септември 2017 стартира кандидатстването за програма YES, предоставяща стипендии за български ученици, които да прекарат една учебна година в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ.

 

Кандидатстване

Кандидатстването за програмата е напълно безплатно, като желаещите следва да попълнят електронен апликационна форма в срок до 31 октомври 2017. Формулярът е достъпен на следният адрес (https://ais.americancouncils.org/yes). Комисия по подбор ще разгледа получените кандидатури и ще селектира полуфиналистите през ноември-декември 2017. Те ще преминат през допълнително интервю и тест за владеене на английски език, ще трябва да напишат есе и да попълнят по-дълга форма за кандидатстване. Един ученик може да подаде само една електронна кандидатура и да участва само в едно интервю.

Изисквания към кандидатите

Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:

  • Да са родени между 01 януари 2001 и 15 юли 2003
  • Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2017
  • Да имат добър или по-висок успех
  • Да са изучавали английски език и демонстрират доброто му владеене
  • Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза
  • Да могат да получат международен паспорт

Участници с увреждания

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени, като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2017 и родени между 15 февруари 2000 и 15 юли 2003. За участниците с увреждания са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.

 

Повече информация

Програма YES се администрира от Американски съвет за международно образование - клон България. За повече информация посетете сайта на организацията (http://ac-see.org/new/yesbulgaria/ ) или се свържете с нейни представители на емаил Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите или телефони 0877 333 013 или 0879 930 228.

Следете актуална информация и във Фейсбук страницитена American councils Bulgaria и YES Bulgaria

Разберете повече за тази историческа обменна програма в САЩ

Още...

 

 

 

 Последна промяна ( 27 September 2017 )