Начало Архив Архив - 2014/2015г.

Електронен дневник

Електронен дневник

Юбилеен вестник

Архив 2014/2015г. Е-мейл
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
На 30 юни 2015г. в Националната хуманитарна гимназия бе проведено тържественото закриване на учебната година. Директорът на Гимназията поздрави учениците с успешното завършване и раздаде грамоти за отличен успех и положителни прояви във връзка с юбилея и обявяване на НХГ за Училище на годината. Водещата Божидара Янева прочете стихове, а София Арабаджиева, Елица Танчева и Лили Гръчка изпяха прекрасни песни. Завърши една успешна и хубава учебна година и започна лятото за почивка и нови успехи!
 
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
Щастливи сме с последния учебен звънец за 2014-2015 учебна година да поздравим нашите първенци в националното външно оценяване по чужд език в 8 клас!

Kali

Английски език:

Николета Пединска /учител: Златка Стамболийска/

Дидка Николицова /учител: Диана Петрова/

Петя Чилева /учител: Надежда Иванова/

Френски език:

Лиляна Хаджиева /учители: Бонка Ичкова, Рая Николова/

Испански език:

Васил Недокланов, Мариела Василева и Дейвид Давидков /учители: Калинка Йорданова, Катя Габерска/

Немски език:

Петър Милушев, Калоян Киров /учител: Румяна Войнова/

Rumi,Kali Снимка2310 ≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

На 18 юни 2015г. се състоя концерта „Да съхраним народната песен” с учениците от класа по народно пеене на Георги Асенов. Хоровата зала на НХГ беше празнично украсена, а участниците в програмата бяха красиво облечени в народни носии. Родители и учители имаха възможността да се насладят на прекрасни изпълнения от Пиринския край, Шоплука, Родопите и Добруджа. След края на концерта директора на гимназията г-н Митов поздрави учениците за достойното им представяне, а г-н Асенов на малък коктейл в залата им пожела от сърце да бъдат здрави, винаги усмихнати, упорити и да съхранят завинаги любовта си към народната песен.
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈
На 30 май 2015г. ученици от музикалната паралелка на НХГ „Св.св. Кирил и Методий” взеха участие в Първи международен фолклорен фестивал „Сапарева баня 2015” в град Сапарева баня. За пореден път учениците се представиха отлично и получиха дипломи и медали. Борислава Георгиева от 10 клас спечели първо място на фестивала в раздел народно пеене- автентичен фолклор до 18 г., Денис Тодоров от 9 клас отново е първенец в раздел инструменталисти - автентичен фолклор до 18 г. и получи диплом и медал първо място с изпълнението си на акордеон. Ариф Моллов от 11 клас се класира на трето място със своите изпълнения в раздел народно пеене – автентичен фолклор до 18г. и получи диплом и медал. Участието на учениците във фестивала скоро ще се излъчи по Телевизия Родина. Преподавателите Георги Асенов (по народно пеене) и Христо Златков (по акордеон) искрено пожелаха на възпитаниците си още много успехи и да покоряват нови върхове на музикалната сцена.
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

НХГ с почетен знак на президента на Република България

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

„Училище на годината – Благоевград 2015“

Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и VІІ СОУ „Кузман Шапкарев” спечелиха приза „Училище на годината – Благоевград 2015“. (21.05.2015г.)

Учебните заведения бяха отличени на официална церемония вчера вечерта в в зала „Яворов“. Тържествената програма започна пред Съдебната палата в 18:00 часа, откъдето благоевградските ученици се включиха в тържествен парад на училищните знамена по главните улици на града.

Точно в 19:00 часа започна и официалната церемония по награждаването на тазгодишните победители. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов връчи призовете в двете основни категории. „Училище на година Благоевград 2015“ в категория 1-7 клас отново стана VІІ СОУ „Кузман Шапкарев”. Във втората категория 8-12 клас първенец тази година е Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Освен обявяването на училищата победители бяха наградени и десетки дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката в община Благоевград.

Кметът Камбитов награди отличените директори и учители на годината в категориите „Училища”, „Детски градини”, „Детски ясли”, категория „Културни дейци”, учители, дали своя принос за образованието през годините, ученици, спечелили първи места на Международни и Национални състезания, конкурси и олимпиади.

Учителката по френски език Бонка Ичкова, е наградена в категория "Училища" за учители на годината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Награди получиха Любима Манолова, Марияна Ангелова, Мая Чакова, Христина Палева и Севдалин Николов за учители, дали своя принос за образованието през годините.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Новини през 2014-2015г.

Последна промяна ( 08 September 2015 )