Начало Проекти

Електронен дневник

Електронен дневник

Юбилеен вестник

Проекти през годините Е-мейл
Съдържание на статията
Проекти през годините
Проекти през 2017/2018г.
Проекти през 2016/2017г.
Проекти през 2015/2016г.
Проекти през 2012/2013г.
Проекти през 2011/2012г.

Симулация на Европейски избори в нашата гимназия

Ученици от НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград започнаха подготовката за предстоящата симулация на избори за Европейски парламент, което ще бъде основно събитие по Програмата за училище посланик на Европейския парламент през настоящата година. Първото занимание на младшите посланици от НХГ и ученици от евроклуба „Общество на знанието – европейски перспективи“ по организация на събитието се проведе на 29.03.2018г.

Симулативната игра се провежда в сътрудничество с Европейския информационен център „Европа директно“ в Благоевград и има за цел разширяване на демократичната култура на учениците и на познанията им за функционирането на европейските институции и механизма за избор на европейски депутати.

Организацията на симулативната игра включва издигане на кандидати на кандидати за евродепутати, предизборна кампания, в която всеки кандидат ще представи своето послание и накрая ще бъде самото гласуване. Гласуването ще се организира от избирателна комисия, която ще подготви избирателните списъци (учениците от 4 пилотни паралелки), изборни правила и избирателните бюлетини с имената на кандидатите. Самото гласуване ще се извърши в средата на м. май т.г., като най-успешно представилите се ученици ще получат възможността да участват в подобна симулация на национално равнище – заседание на (ученически) Европейски парламент.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Младежкото радиопредаване „Teen Zona” отразиха големия успех на гимназията – званието eTwinning училище

На 13.04.2018 гост на НХГ бе младежкото предаване "Teen Zona" към радио Благоевград. Г-жа Елеонора Калпачка и Цвети Чучукова интервюираха учениците от 10б клас - Ерика Димитрова и Виктория Хаджийска, както и г-жа Узунова и г-жа Войнова. Те разказаха за европейската мрежа на учители и ученици - eTwinning.

Г-жа Узунова обясни критериите за избор на eTwinning училище, както и за успешния реализиран проект „Нека се опознаем чрез книгите“, който получи европейски знак за качество.

Учениците Ерика и Вики разказаха за проекта "Така живеем ние в Европа", по който работят в момента с ученици от Естония с ръководител: главен учител по немски Румяна Войнова. Всички активни итуинъри си направиха обща снимка пред НХГ.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ плучи званието eTwinning училище за 2018-2019 година.

24 училища и детски градини в цялата страна получиха този знак. Тези училища са пионери и са признати за лидери в области като:

Дигитална практика
Практика за електронна безопасност
Иновативни и креативни подходи към педагoгиката
Насърчаване на непрекъснатото професионално развитие на персонала
Насърчаване на практики за съвместно обучение сред персонала и учениците

За всички нас това е огромно признание, но и голяма отговорност. Мотивирани сме и вдъхновени да продължим да творим и да се развиваме, да създаваме прекрасни eTwinning проекти. Благодарим на всички ученици, колеги и ръководството за всеотдайната работа!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈Последна промяна ( 15 January 2021 )