Начало Актуални новини

Матури 2021

ДЗИ - 2021 г.

Електронен дневник

Електронен дневник

Юбилеен вестник

Актуални новини Е-мейл

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈ДОБРЕ ДОШЛИ В НХГ "Св. св. Кирил и Методий"

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Откриване на учебната 2021/2022 година

В Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ началото на учебната 2021/2022 година беше поставено с празнично тържество, което се състоя в двора на училището. За съжаление, заради пандемичната обстановка на него присъстваха само учениците от VIII и от XII клас. С огромно вълнение бяха изпълнени както най-малките възпитаници на Гимназията, които за първи път прекрачиха прага ѝ, така и дванадесетокласниците, за които този 15. септември беше последен първи учебен ден.

Учениците и учителите бяха приветствани от директора на училището – г-н Марин Митов, и от Дейвид Арабаджиев - секретар на Община Благоевград и бивш възпитаник на Гимназията.

По традиция новостъпилите ученици с най-висок успех бяха отличени, като получиха почетни плакати, връчени им от директора.

Своите вълнения, свързани с предстоящата учебна година, споделиха и учениците Мартин Христов от XII клас и Константина Димитрова от VIII клас.

Тържественият ритуал приключи с биенето на училищния звънец и преливане на вода, за да бъде здрава, лека и успешна новата учебна година за всички ученици и учители в Националната хуманитарна гимназия, а и в родината ни.

Галерия >>

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Традициите продължават…

На 14 септември 2021 година в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе първата вътрешноучилищна квалификация за учебната 2021/2022 година. Темата „Работа с графичен таблет в онлайн среда“ е част от плана за работа на методическото обединение на учителите по природни науки, математика, информатика и ИТ. Главният учител Кирилка Павлова практически демонстрира различни приложения по темата.

Към интересното обучението се присъединиха директорът на Гимназията Марин Митов, заместник-директорът Светлана Солачка и главният учител Илонка Белева.

Темата беше разширена от допълнителни приложения и идеи за работа в електронна среда.

Г-жа Велячка представи „Как да пишете с глас чрез https://speechnotes.co/“ (за планове на уроци, съобщения, задачи, тестове).

Г-жа Узунова предложи полезни и практични идеи за организиране на работата на учениците (портфолио) в електронна среда.

Обучението приключи с удовлетворение от научените нови възможности за преподаване в електронна среда, но и с пожелание тези възможности да бъдат използвани и прилагани в присъствената форма на обучение през предстоящата учебна година.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Повод за гордост

От 26.08. до 29.08.2021г. в Приморско се проведе международният поп-рок фестивал “Ноти по пясъка”. Участници от НХГ “Св. св. Кирил и Методий” бяха Белослава Лазова - 9 г клас, и Валентин Сотиров - 11г клас, с вокален педагог г-жа Христина Кацарска.

Белослава спечели златен медал и специалната награда на Art voice center (Пловдив) с песента “Crazy” в аранжимента на Alanis Morissette, а Валентин беше отличен със златен медал за изпълнението си на песента “Shut up and dance with me” на Walk the moon.

Това е поредното признание за таланта на възпитаниците на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, профил „Музика“, както и за всеотдайния труд на техния учител.

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

 

 

 
 

 

Последна промяна ( 16 September 2021 )